Kleiner דיגיטל » שיפור מהירות אתר וורדפרס באופן מעשי

שיפור מהירות אתר וורדפרס באופן מעשי

שיפור מהירות אתר וורדפרס

איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?

יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.

בשנים האחרונות הנושא של מהירות הטעינה של האתר מקבל הרבה מאוד פוקוס. הסיבה המרכזית לכך היא העובדה שגוגל הכריזו שהאתר שלכם הולך להיפגע בדירוגים אם מהירות הטעינה שלו נמוכה (מדובר על ציון מהירות מ-0 ל-100).

לאור העובדה שכל התנועה של האתר שלנו מתבססת בעיקר על כניסות מחיפושים בגוגל אז שגוגל מחליטים שהנושא של מהירות חשוב אנחנו חייבים לשתף פעולה ולבצע את השינויים שהם מבקשים ולדאוג שהאר שלנו נטען מספיק מהר.

היום נדבר על הנושא של מהירות, ננסה להבדיל בין מהירות הטעינה של האתר במובייל לבין מהירות הטעינה במחשב הנייח וננסה להבין גם אילו פעולות אנחנו יכולים לעשות כדי לשפר את המהירות של האתר.

איך לבדוק מהירות טעינה לאתר?

ישנם הרבה מאוד כלים שמאפשרים לבצע בדיקת מהירות טעינה לאתר. רוב הכלים לא מעניינים אותנו מבחינת התוצאות אבל לעיתים כלים אחרים השונים מהכלים שגוגל מציעים יספקו לנו יותר מידע לגבי השינויים שאנחנו יכולים לבצע באתר על מנת להפיק תוצאות מהירות גבוהות יותר.

הכלי המרכזי שאנחנו נשתמש בו על מנת לבצע בדיקת מהירות לאתר הוא הכלי של גוגל שנקרא PageSpeed Insights.

https://pagespeed.web.dev/

באמצעות הכלי הזה נוכל לקבל אינדיקציה למהירות של האתר גם במובייל וגם במחשב הנייח. חשוב לציין שהציונים של הטלפון הנייד בדרך כלל יהיו נמוכים באופן משמעותי מהציונים של המחשב הנייח מהסיבה העיקרית שבדרך כלל לטלפונים ניידים יש חיבור אינטרנט איטי יותר.

בנוסף הכלי הזה הוא הכלי הרישמי של גוגל אז זה הכלי היחידי שחשוב לנו מבחינת מהירות טעינה וכל שאר הכלים הם לא רלוונטיים.

בדיקת מהירות אתר בכלי של גוגל

יש כלי נוסף ומאוד פופולרי שלעיתים יכול גם לספק לנו יותר מידע ממה שהכלי של גוגל מספק לנו ובאמצעות המידע הזה נוכל לבצע את השינויים באופן מהיר וקל יותר. לכלי הזה קוראים GTmetrix ואפשר גם לבצע בדיקה של מהירות האתר באמצעות הכלי הזה על ידי כניסה אל האתר בקישור מתחת:

https://gtmetrix.com/

האם אני חייב לבצע תהליך של שיפור מהירות לאתר?

לא חייבים לעשות שום דבר שלא רוצים, אבל זה עשוי לפגוע בקידום האתר אם זמני הטעינה לא מספיק מהירים ולכן חשוב לעשות את זה גם אם אתם לא רוצים.

הרבה מבעלי האתרים מנסים בכוח לקבל ציון של 100 אבל זאת טעות גדולה של מתחילים. בפועל אין צורך בציונים גבוהים באופן מוגזם ובמרבית המקרים ציונים של 70 יספיקו וההבדל בדירוגים כאשר האתר מקבל ציונים מהסוג הזה ומעלה הם ממש מינוריים.

לעומת זאת אם האתר שלכם מקבל ציונים באזורים של 20-5 אז אתם בבעיה חמורה שמחייבת תיקון ממש מהיר. בציונים כאלו נמוכים במרבית המקרים תהיה השפעה על הדירוגים ואתם תרגישו את ההשפעה הזאת בגוגל.

ככל שהאתר שלכם נטען יותר לאט זה פוגע בחווית המשתמש ואתם עשויים לאבד לקוחות פוטנציאליים רק בגלל שהאתר לא היה מספיק מהיר.

איפה אפשר ללמוד שיפור מהירות אתרים

לאחר שהצלחנו להבין את החשיבות של שיפור מהירות אתרים כעת מה שנותר לעשות זה לבצע את השיפור מהירות לאתר באופן מעשי. בדרך כלל חלק גדול מהפעולות שנצטרך לבצע על מנת לשפר את המהירות הם פעולות טכניות שמצריכות ידע והבנה בעולמות של בניית אתרים.

אם אתם מגיעים עם ידע והבנה ברמה נמוכה אז יכול להיות שיהיה יותר חכם לפנות אל בעל מקצוע שמתעסק בעולמות של שיפור מהירות לאתרים ושיבצע את העבודה עבורכם. אופציה נוספת לבדיקה עבור החברים שאוהבים לעשות דברים בעצמם זאת האפשרות של לימוד מתוך קורס שיפור מהירות אתרים.

היתרון בלימוד מקורס אונליין הוא שלק רק שתוכלו לשפר את המהירות של האתר הנוכחי אלא גם לשפר את המהירות של כל האתרים שתבנו גם בעתיד ולכן אם יש לכם זמן ללמוד את הנושא ואת הקורס זאת האפשרות העדיפה ביותר.

שיפור מהירות אתר – טיפים לאיך עושים זאת בפועל

כרגע הדבר האחרון שנותר לעשות זה להבין איך אנחנו יכולים לשפר את המהירות של האתר בפועל ומה הטכניקות האפקטיביות ביותר בתחום. מתחת תוכלו לצפות בכמה טיפים לרכיבים ושינויים שתוכלו לבצע באתר על מנת לקבל ציון מהירות טוב יותר ממה שקיבלת לפני כן.

אחסון לאתר – הדבר הראשון שאתם רוצים לשפר זה את האחסון. אחסון אתרים איכותי זאת הדרך המהירה והקלה ביותר לשפר את המהירות של האתר. במקרי קיצון ראינו מצבים שבהם שינוי של האחסון הספיק כדי לשפר את הציון ב-10-20 נקודות.

אופטימיזציה לתמונות – לאחר שסיימנו לשפר את האחסון השלב הבא שישפיע על מהירות הטעינה של האתר באופן הכי משמעותי הוא המשקל של התמונות.

בתוך האתר הרכיב שהמשקל/גודל שלו הוא הגדול ביותר הוא התמונות ולכן העלאה של תמונות לאתר באופן רגיל ללא אופטימיזציה והקטנה של המשקל תשפיע על זמני הטעינה באופן הכי משמעותי מכל שאר הרכיבים. במקרי קיצון גם בעלי אתרים מעלים תמונה בגודל של 5 מגה ישירות מהמצלמה וזה אחד הדברים הכי חמורים שאפשר לעשות.

תוספים Cache (זיכרון מטמון) – תוספי זיכרון מטמון מאפשרים לנו לבצע קסמים באתר ומה שהם עושים בפועל זה לבצע אופטימיזציה לקוד, אופטימיזציה לעמודים, כיווץ של כל הקבצים השונים כמו קבצי CSS ו-HTML והם גם שומרים גרסה סטטית של העמוד גם שהוא יטען מהר יותר משרת האחסון.

בניית אתרים בצורה נכונה – הרכיב הבא שישפיע על המהירות טעינה הוא הצורה שבה אתם בונים את האתר. לצורה שבה אתם בונים את האתר יש חשיבות רבה ובונה אתרים מנוסה שיודע מה הוא עושה יפיק תוצאות טובות יותר ממש בקלות.

ישנם טיפים רבים נוספים ואפשרויות נוספות לשיפור מהירות טעינה באתר. ה-4 אלמנטים שציינו כאן בעמוד הם כנראה החשובים ביותר ולכן רצוי להקדיש את רוב הזמן לטיפול בהם ולא בבעיות אחרות שהחשיבות שלהם היא יותר שולית.

כפי שציינו בתחילת המאמר, חשוב להבין את זה ולהכניס את זה עמוד לראש. אין צורך לקבל ציון של 100 ואין סיבה לבזבז ימים שלמים במטרה להגיע לציון המושלם. במידה וקיבלת ציון של 70 ומעלה זה אמור להיות מספיק טוב למרבית האתרים.

כלי נגישות