כמה עולה לבנות אתר לעסק? מחירון מעודכן
איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?
יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
בואו נדבר על אחת השאלות החשובות ביותר שעולות בראש של כל בעל עסק המעוניין לבנות אתר, וכן השאלה היא כנראה מה המחיר של בניית אתר? מדובר על נושא יחסית מורכב והמחיר משתנה מבונה אתרים אחד לאחר אבל ננסה במאמר זה לתת לכם איזשהו כיוון לתמחור של אתרים ולכמה הולך לעלות הפרויקט הזה עבור העסק שלכם.
מחיר ממוצע לבניית אתר
המאמר הזה נכתב בסוף שנת 2021 ונכון להיות העלות הממוצעות לבניית אתר היא סדר גודל של 3,500 מע"מ כאשר אתם פונים אל בונה אתרים מספיק מקצועי בתחום.
כמובן שאתם גם יכולים למצוא אתרים במחיר נמוך באופן משמעותי כמו אתרים ב-500 ₪ או משהו בסגנון אבל בסוף אתם מקבלים את מה שאתם משלמים והאתר שתקבלו כנראה יהיה ברמה מאוד נמוכה ואם הרבה בעיות, באגים וחוסר התאמה למנועי החיפוש.
בנוסף למחיר שצוין יש גם עלויות נוספות של תפעול אתר כמו למשל רכישת אחסון לאתר, רכישת דומיין במידה והבונה אתרים מולו אתם מתנהלים מציע זאת גם תפעול לאתר ועדכון של התוספים והמערכת זה משהו שיכול להשפיע על המחיר השנתי והעלויות התפעול שיהיו לכם ולכן יש לבדוק מה יהיו עלויות התפעול לפני שאתם מתחילים.
יחד עם המחיר יש כמה דברים נוספים שצריך לקחת בחשבון ומתחת נציין כמה מהדברים החשובים ביותר שכדי לשים לב אליהם כאשר אתם בונים אתרים לעסק.
האם האתר נבנה בוורדפרס או במערכת אחרת?
נכון להיום WordPress היא המערכת המובילה בעולם לבניית אתרים ולשימוש במערכת יש יתרונות עצומים על מתחרים כמו Wix. היתרון המרכזי הוא בעיקר בעצם זה שאתם לא לקוח מוגבל ושבוורדפרס יש לכם שליטה מלאה ואת היכולת לעבור לאחסון אחר אם אתם לא מרוצים מהשירות שאתם מקבלים.
אז כאשר אתם מחפשים בונה אתרים הביטוי שאתם רוצים לחפש בגוגל כדי למצוא את הבונה אתרים המתאים זה בניית אתרים בוורדפרס. ולמרות כל מה שיגידו לכם בוני אתרים אחרים לבנות אתר בכל מערכת אחרת היא טעות חמורה שבהמשך הדרך תעלה לכם ביוקר.
מה כלול במחיר של בניית האתר?
הדבר הבא שאתם רוצים לבדוק ברגע שאתם מתחילים זה מה בכלל כלול במחיר של בניית האתר. בתור התחלה האם התוכן של האתר כלול במחיר או שזה רק עיצוב ובנייה של האתר?
לאחר מכן אתם צריכים להבין גם כמה עמודים כלול בתהליך של בניית אתר חדש ומה תהיה תוספת העלות של הוספת עמודים נוספים. צריך גם לבדוק האם הבלוג כלול במחיר על מנת שיהיה לכם יותר קל לקדם את האתר בגוגל בהמשך הדרך.
דבר נוסף שאתם רוצים לוודא זה האם יש לבונה האתר ידע בנושא של קידום בגוגל. נכון להיום אתר שלא מופיע בגוגל לא שווה הרבה וכאשר אתם בוחרים בונה אתרים הוא חייב להיות מישהו עם הבנה בקידום במידה ואתם רוצים לבנות אתר שיהיה קל לקדם בהמשך הדרך. חשוב שהתשתית של האתר תאפשר גם קידום אורגני בגוגל.
הדבר האחרון שאתם רוצים לבדוק זה האם לבונה האתר יש הגבלות מסוימות שיחסמו אתכם בהמשך הדרך. אחד הדברים שאתם רוצים לבדוק זה האם אתם יכולים לאחסן את האתר בעצמכם וללא הסיוע של בונה אתרים אחר? במידה ויש הגבלות וחסימות אז זה יהיה סימן לכך שאתם צריכים למצוא בונה אתרים אחרים שלא מגביל אתכם.